Power BI

Microsoft Power BI er et værktøj til visualisering af data. Kort fortalt: Power BI samler virksomhedens data og præsenterer dem på en overskuelig måde i et skræddersyet dashbord. Forskellige grupper af medarbejdere kan have forskellige typer dashboards, afhængig af deres jobfunktion.

Spørg os om Power BI

Ring – eller skriv til os.

Tlf.: +45 5353 2020

Mail: kontakt@vektus.dk

Microsoft Power BI giver dig en række fordele

Større og hurtigere overblik – med grafisk præsentation af data

Bedre beslutningsgrundlag – med opdaterede data

Stor fleksibilitet – Se relevante data på din foretrukne enhed (smartphone, tablet mv.)

For at få det fulde udbytte af Microsoft Power BI, skal dit datagrundlaget være i orden.

Power BI dashboard, er som nævnt, et værktøj til visualisering. Kvaliteten af det enkelte Power BI dashboard er helt afhængig af de data, som Power BI bliver fodret med. Adgang til relevante, korrekte og opdaterede data fra pålidelige datakilder er hele grundlaget for BI tankegangen. For at få vist de rigtige data i Power BI, skal du derfor først have opbygget en datamodel.

Hvis du allerede har datamodeller

Har du allerede arbejdet systematisk med rapportering, og har datamodellerne på plads, er det relativt enkelt at komme i gang.

 

Hvad er datamodeller?

Har virksomheden flere forskellige datakilder – øges mængden af data naturligt. Det kan være svært at forstå betydningen af data, hvis de står alene. Samtidig kan det være svært at sammenholde data, når de kommer fra forskellige datakilder. Derfor strukturerer og bearbejder vi data, og samler dem i datamodeller, som bl.a. tager højde for de indbyrdes relationer, de mange forskellige data har – så de kan sammenlignes.

Datamodellerne kan enten opbygges direkte i Power BI, eller du kan vælge at bruge et værktøj, som indeholder præbyggede datamodeller, som vi kan bygge videre på, f.eks. Jet Analytics.

I Power BI bygger vi datamodellerne fra bunden. Hvis vi derimod vælger at bruge en af de præbyggede Business Central specifikke datamodeller i Jet Analytics, har vi et solidt udgangspunkt, at bygge ovenpå. Det betyder, at vi kan anvend en allerede klargjort model, og så måske nøjes med lave mindre rettelser på denne.

Få styr på begreberne:

Data – alle de tal og informationer, der findes i virksomhedens systemer.

Datakilder – de forskellige systemer, hvor data og informationer indtastes/samles – og hvorfra de kan hentes ud.

Datamodeller – abstrakte modeller, der systematiserer, organiserer og standardiserer data, og som tager højde for de relationer de mange forskellige data har, så de kan sammenlignes.

Visualisering – præsentationen af data med f.eks. Power BI.

Hvis du endnu IKKE har datamodeller

Hvis du derimod ikke i forvejen har arbejdet med rapportering, skal vi lige have datamodellerne på plads, før du kan få glæde af Power BI. Det betyder, at der, i første omgang, skal udvælges relevante datakilder, hvorfra data skal hentes. Disse kilder skal indarbejdes i datamodeller, som Power BI kan trække data fra.

 

Derfor er Power BI relevant for dig

Microsoft Power BI giver dig en række fordele:

 • Større og hurtigere overblik – med grafisk præsentation af data
 • Bedre beslutningsgrundlag – med opdaterede data
 • Stor fleksibilitet – Se relevante data på din foretrukne enhed (smartphone, tablet mv.)

Få overblik – ved hjælp af værktøjer, der er nemme at bruge

Som udgangspunkt er det hurtigt at oprette skræddersyede interaktive dashboards.

Men før der kan opsættes dashboards, skal der først bygges en gennemarbejdet datamodel. Datamodellen kan enten bygges direkte i Microsoft Power BI eller ved hjælp af f.eks. Jet Analytics.

Når først datamodellen er på plads, kan du selv opsætte alle de forskellige dashboards og rapporter, som du ønsker.

Samlet overblik over data fra flere forskellige kilder

Med Power BI kan du kombinere data fra flere forskellige datakilder, og få dem vist som letlæselige diagrammer og tabeller i et Power BI-dashboard.

Power BI er en cloud-applikation, og en integreret del af Dynamics 365. Power BI kan hente data fra mere end 50 forskellige applikationer, herunder Business Central, Jet Analytics og Excel. Alle udvalgte data samles og præsenteres, som et visuelt flot øjebliksbillede.

Få adgang til dine data fra din fortrukne enhed

Du kan få præsenteret data og analyser i et samlet skræddersyet dashboard, som kan tilgås fra din foretrukne enhed. Det betyder, at opdaterede data, analyser og rapporter kan tilgås præcis, når der er behov for det – både fra PC, smartphone og tablets.

Automatiser din opdatering af data med et enkelt klik

Du bestemmer selv om dine data skal opdateres manuelt eller automatisk i et fastlagt interval. Hvis opdateringen foretages automatisk, får du de korrekte og opdaterede data med det samme, når du åbner dit dashboard.

Med Power BI opnår du:

 • Nøjagtige opdaterede data (KPI)
 • Data fra flere forskellige datakilder samlet i et overblik
  – skræddersyet til den enkelte medarbejders opgaver
 • Hastighed
  – data er tilgængelige, præcis når du skal bruge dem med Power BI’s dynamiske dashboard

Med Microsoft Power BI får du overblik over virksomhedens data og bliv i stand til at træffe bedre og hurtigere beslutninger

Synergien og samspillet mellem Jet og Power BI

Mange virksomheder kan med fordel kombinere Power BI med Jet Analytics.

Jet Analytics styrke ligger i at kunne hente, bearbejde og analysere data fra Business Central. Samtidig indeholder Jet Analytics en række præbyggede datamodeller, som med tilpasninger, passer til langt de fleste virksomheder.

Ved at benytte Jet Analytics springer du hele det indledende arbejde med opsætning af datamodeller over – og går direkte til tilretningen.

Power BI henter data fra Jet Analytics, som herefter bliver præsenteret og visualiseret på optimal vis i et dashboard. Når først datamodellen er på plads, kan du selv opsætte alle de forskellige dashboards og rapporter, som du ønsker i Power BI.

Sådan kommer du i gang med Power BI

Skal du i gang med en Power BI løsning?
Så kontakt os og få en snak om, hvordan du nemt kommer i gang.

Hvorfor Vektus

Sådan arbejder vi

Vi arbejder på, at din investering i Business Central bliver en succes både her og nu, og på den lange bane.

Skal vi hjælpe dig i gang med Power BI?

Måske kan Power BI alene klare opgaven, måske får du mere ud af at kombinere din Power BI-løsning med Jet Analytics?

Skriv eller ring til os, så tager vi en snak om dine ønsker, behov og muligheder.

Send os en mail

  Dit navn

  Din e-mail

  Dit telefonnr.

  Din besked

  * Vi behandler dine data med respekt, og giver dem ikke videre. Du kan til hver en tid kræve dem slettet. Se vores privatlivs – og cookiepolitik. Du finder linket nederst i footeren på hjemmesiden.

  Se videoen om Power BI

  Og forstå hvad det er du kan med løsningen